En nl nl

Bereikbaarheid Slide Factory

Slide Factory vindt plaats op Kop Van Zuid, het dynamische en opkomende culturele hart van de stad. De festivalkern vind je in LantarenVenster en LP2 en over de gehele pier en Katendrecht vinden concerten plaats. Maar, voor je van al deze huzarenstukjes kunt genieten moet je natuurlijk eerst ter plekke geraken. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk!

Auto
LantarenVenster ligt aan Otto Reuchlinweg 996, te Rotterdam en LP2 vind u op Wilhelminakade 699, te Rotterdam. Op wandelafstand van beide locaties bevinden zich drie betalende parkeergarages, waarvoor uitrijkaarten beschikbaar zijn in LantarenVenster;

  • Parkeergarage World Port Center, gelegen te Wilhelminakade 981, 3072 AP Rotterdam. Inrijden is hier mogelijk tussen 6u30 en 23u30, uitrijden kan altijd. Let er op dat deze parkeergarage enkel geschikt is voor voertuigen lager dan 1 meter en 90 centimeters.
  • Q-Parkgarage Boston – Seattle, gelegen te Otto Reuchlinweg ,3072 MD Rotterdam. In- en uitrijden kan hier altijd.
  • Q-Parkgarage De Rotterdam, gelegen te Wilhelminakade 300, 3072 AR Rotterdam. In- en uitrijden kan hier altijd.

Op straat betalend parkeren is ook mogelijk, maar zeker tijdens het festival weekend, wanneer er ook twee cruiseschepen aanmeren, zijn de parkeerplekken erg beperkt. De onoverdekte parkeerplaats Baltimore is volledig afgesloten voor publiek.

Openbaar vervoer
Handiger is daarom om het openbaar vervoer te gebruiken. Aan het begin van de pier ligt het openbaar vervoersknooppunt Wilhelminaplein, dat zowel een metro-, tram- als bushalte bezit. Dit knooppunt staat in rechtstreekse verbinding met treinstation Rotterdam Centraal. Vanaf Rotterdam Centraal neemt u metrolijn D richting De Akkers of E richting Slinge, tram 20 richting Station Lombardijen, 23 richting Beverwaard of 25 richting Schiebroek. Uw exacte reis kan u hier plannen.

Fiets
Op de pier zijn geen bewaakte fietsenstallingen aanwezig, maar er zijn voldoende standaards waaraan u uw veilig fiets kan plaatsen en op slot zetten.

Watertaxi
Op de pier bevinden zich twee haltes voor de watertaxi, Hotel New York Wilhelminapier
en Luxor Wilhelminaplein. Een overzicht van de opstapplaatsen elders in Rotterdam vind u hier.