Dániel Bolba

Dániel Bolba is een Portugees-Hongaarse slagwerker die momenteel in Amsterdam woont.
Dániel is een jonge solist die ambitieus is in het in opdracht geven van nieuw repertoire voor slagwerk en een pionier is in het combineren van live-electronics met slagwerk. Hij heeft de kans gehad om op verschillende grote festivals in Nederland en Europa te spelen, festivals zoals Words and Music festival, UitmarktFestival, TROMP Eindhoven Festival, Grachten Festival, Sounds of Music, MadeiraDig/Digital in Berlijn, Ravenna Festival, en nog veel meer.

Dániel heeft de kans gehad om op te treden met ensembles zoals AskoISchönberg (NL), Remix Ensemble (PT), Amsterdam Modern Orchestra (NL),Ensemble Intercontinental (NL) en had de eer om als solist te spelen met het Gulbenkian Orchestra in Lissabon en met Madeira Island’s Classical Orchestra.

Hij is de winnaar van talloze internationale wedstrijden, met name de 1e prijs in de Tomarimbando Competition (2015); 1e prijs in de Beira Interior International Percussion Competition (2017); 1e prijs in de Lagos International Competition (2017); Eervolle vermelding in de wedstrijd “Grachten Concour Conservatorium”(2022); halve finalist van de internationale slagwerkwedstrijd “TROMP” (2022); 1e plaats in de Portugese prijs voor jonge muzikanten (2023). Daniel is ook beurshouder van de Yamaha Music Europe Foundation – Benelux

Te zien bij​

15

Jun

2024

Jörgen van Rijen: ‘Only dead fish drift with the stream’

Gloednieuw programma van stertrombonist Jorgen van Rijen

Elisabeth Hetherington

Andrea Vasi

Slide Factory deelnemers