En nl

OVER SLIDE FACTORY

Slide Factory 2005
In 2005 vond onder de naam “Dutch Trombone Festival” het eerste Slide Factory trombonefestival in Rotterdam plaats. De special guest was Christian Lindberg en het publiek was razend enthousiast over de programmering. Een volgend festival kon niet uitblijven.

Tweede editie
De tweede Slide Factory vond in 2007 plaats. Dit keer met de internationaal bekende titel “International Trombone Festival Europe” en gasten als Michel Becquet, Mark Nightingale, Bart van Lier en Ilja Reijngoud. Met Wycliffe Gordon en het Rotterdam Jazz Orchestra werd het jazz element binnen het festival verder ontwikkeld. Het festival had een groeiend aantal concerten, maar liefst 7 wereldpremières, een uitgebreide workshopreeks en een succesvol buitenspektakel.

Meet the world
Het European Trombone Festival, Slide Factory 2009, ging los onder het motto “Meet the World”. De ruim 11.000 bezoekers genoten van 24 concerten, 11 wereldpremieres en bijzondere samenwerkingen met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Gasten als Joseph Alessi, Stefan Schulz, Michel Becquet, Christian Lindberg, Nils Wogram en Harry Watters zorgden voor wervelende optredens. Een onvergetelijk mooi festival.

De vierde keer vol verrassingen
Altijd op zoek naar meer organiseerde het Nieuw Trombone Collectief met groot enthousiasme in 2011 voor de vierde keer Slide Factory. Het Europese Trombone Festival bracht weer vele verrassingen en geweldige gasten als James Morrison, Nils Landgren, Nitzan Haroz, Wiener Posaunen Quartett, Slokar Quartet en de Super Trombones.

Lustrumfeest
Voor de vijfde keer stroomde Rotterdam vol met trombonisten in 2013. Amateurs, studenten en internationale wereldtop waren allemaal aanwezig. Nieuwe muziek en jong talent stond in de schijnwerper met onder andere de finale van de Slide Factory compositiewedstrijd. Op het Schouwburgplein vond een enorme trombone/circus act met het Mega Trombone Choir van zo’n 100 trombonisten. Gastsolisten waren onder andere Ray Anderson, Blair Bollinger, Ian Bousfield, Karol Gajda, Denis Leloup, Stefan Schulz en de living legend Bill Watrous.

Listen, connect and play
Na een light versie van Slide Factory in 2015 organiseert het New Trombone Collective in 2017 een vier dagen tellend festival op een nieuwe locatie in Rotterdam; de Wilhelminapier. Gastsolisten zijn onder andere ‘vriend van het festival’ Christian Lindberg, Randall Hawes, Marshall Gilkes, Mike Svoboda en trompettist Eric Vloeimans.

Eendaags festival in 2019
Omdat het blijft kriebelen en het zo ontzettend leuk is, organiseert het New Trombone Collective dit jaar weer een dag vol trombone op zaterdag 20 april in Rotterdam. Een light edition van het bekende Slide Factory met twee bekenden van het festival Ian Bousfield en Mark Nightingale