En nl

PERS

PERSBERICHT 13 maart 2017

Luister, ontmoet & schuif mee op de Wilhelminapier in Rotterdam
Grote namen op European Trombone Festival Slide Factory

Rotterdam – Op 13 april 2017 barst het vierdaagse trombone festival Slide Factory los op de meest dynamische plek van Rotterdam; de Wilhelminapier. Trombonisten en ensembles van wereldklasse brengen een uitbundige mix van klassiek, nieuw gecomponeerde werken, funk, pop, oude muziek en jazz. Zelf meedoen kan ook. Zelfs als je nog nooit trombone hebt gespeeld. Want iedereen schuift mee tijdens Slide Factory 2017.

Wereldtop in Rotterdam
Slide Factory brengt internationale topmusici naar Rotterdam zoals virtuoos Håkan Björkman (Zweden), de legendarische Christian Lindberg (Zweden), jazzgigant Marshall Gilkes (VS), twee masters op de bastrombone George Curran en Randall Hawes (VS), oude muziek specialist Wim Becu (België) en funk trombonist en vocalist Nils Landgren met zijn eigen Funk Unit (Zweden). Ook staan onze Nederlandse helden op het podium waaronder Bart van Lier, Bert Boeren, Jörgen van Rijen, Brandt Attema en organisator van het festival het New Trombone Collective.

“Wat voor mij misschien wel het meest uniek is aan Slide Factory, is dat je de eindeloze mogelijkheden van de trombone voorbij ziet komen. Je hoort niet alleen trombonisten hun knapste kunstje vertonen, maar zoveel meer. Neem het oude muziek ensemble met een contrabas-barok-trombone of de combinatie met harp, gitaar en trombone. Ook hebben we urban-dancers, een DJ en koperblazers en slagwerkers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in een concert samengebracht. We bouwen LP2 om tot middeleeuwse eetzaal en wat kijk ik uit naar de samenwerking met wereldster van eigen bodem, jazztrompettist Eric Vloeimans,” aldus New Trombone Collective lid en programmeur Sebastiaan Kemner.

Meedoen
Trombonisten zijn van harte uitgenodigd om hun trombone mee te nemen naar het festival. Zij kunnen ‘s ochtends inspelen onder leiding van Christian Lindberg of Randall Hawes, workshops volgen, les krijgen van een van de festivalartiesten of meespelen in het Mega Trombone Ensemble.
Voor mensen die nog nooit trombone hebben gespeeld is Slide Factory zeker ook ‘the place to be’. Zo leert Mr. pBone iedereen, van jong tot oud, de eerste kneepjes van het vak op de felgekleurde plastic trombones die ter beschikking staan.

Kaartverkoop
Slide Factory vindt plaats van donderdag 13 april tot en met zondag 16 april 2017 in Rotterdam. LantarenVenster, LP2 en ook andere satellietlocaties op de Wilhelminapier zijn het podium voor de concerten, recitals, workshops, surprise lessen, clinics, het Mega Trombone Ensemble (Deliplein) en festivalmarkt. Voor het festival zijn voordelige passe partouts en dagkaarten verkrijgbaar die toegang geven tot alle onderdelen van het festival.

Voor meer informatie, het volledige programma en tickets:
www.slidefactory.nl
kassa LantarenVenster, 010 – 277 22 77, kassa@lantarenvenster.nl

Voor persinformatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:
Tanja de Jager
06 24 91 73 22
info@tanjadejager.nl

Download het persbericht in word:

Persbericht DEF 13maart2017

foto Fred Ernst

New Trombone Collective – foto Marcel Molle

Christian Lindberg

Nils Landgren + Funk Unit