En nl

zaterdag 15 april – 12.30 & 15.00 uur
NEO-FANFARE 9×13

Project Info

Project Description

Entree: Gratis
Aanvang 12.30 uur en 15.00 uur
Einde 13.15 uur en 15.45
Locatie 12.30 uur Fenix Food en 15.00 uur Koninginnehoofd

Trance van Neo-fanfare 9×13 (try-out)

Wat krijg je als je tien professionele musici, hedendaagse muziek en een fanfare combineert? Neo-fanfare 9×13!

Met tuba, trombones, hoorn, trompet, saxen, fluit en percussie brengt 9×13 nieuwe muziek naar een breed publiek. Het lijkt wel op een fanfare, maar het is het nadrukkelijk ook weer niet. Het is een fanfare die zich heeft vernieuwd: theatraal, uitdagend en veelzijdig: een neo-fanfare.

Met het concert Trance begeven de tien musici van 9×13 zich in een wervelende voorstelling vol nieuw gecomponeerde muziek, waarin het slagwerk centraal staat. Al eeuwenlang worden drums gebruikt als begeleider van reizen naar andere werelden en ook in Trance zetten ze een bijzondere reis in gang, geholpen door een slagwerkstrijdwagen vol tribale elementen, traditioneel slagwerk, junkpercussie en andere attributen. Trance is badass, smooth en donker muziektheater, zit vol absurdistische overgangen en heeft een bijzonder diverse muzikale insteek.

Met muziek van Anna Meredith, John de Simone, David Dramm, Marc Kaptein, Il Hoon Son, Bach en Battles.

Trance wordt gemaakt door Erik van der Horst en Niké Mulder (regie), Pim Veulings (choreografie) en Pete Harden (muzikale regie). Kostuums door Peggy Heering-de Windt en Meta van Houten, slagwerkinstallatie door Peter de Bruin. Concept en coördinatie: Anton van Houten.

www.9×13.nl

VIDEO