Over Slide Factory

Sinds 2005

Onder de titel ‘Slide Factory’ werkt het New Trombone Collective (NTC) sinds 2005 aan een traditie van trombone-festivals waarin Rotterdam centraal staat als mondiaal brandpunt van trombonemuziek. Het festival omvat zowel een uitgebreid concertprogramma met de absolute top uit de trombonewereld als bijzondere educatie- en participatieprojecten voor amateurs en (piep)jong talent.

Internationaal

De festivals in de periode 2007 – 2015 bevestigden de naam van Slide Factory als festival waar het wereldwijd ‘gebeurt’ op trombonegebied. Alle edities trokken vele bezoekers naar De Doelen, uit alle uithoeken van de wereld, van Japan tot Ecuador. 

Wereldsterren

In 2017 organiseerde het NTC een vier dagen tellend festival op een nieuwe locatie in Rotterdam, de Wilhelminapier. Gastsolisten waren onder andere ‘vriend van het festival’ Christian Lindberg, Randall Hawes, Mike Svoboda en trompettist Eric Vloeimans. Met ruim 12.500 bezoekers, vele bijzondere concerten en een uniek educatieproject voor kinderen was het festival een overweldigend succes. In 2019 organiseerde het NTC een dag vol trombone in Rotterdam. Een light edition van Slide Factory met twee internationale toptrombonisten Ian Bousfielden Mark Nightingale. Vanwege de corona pandemie kon de editie in 2021 helaas niet plaatsvinden. 

Festivalsfeer

De internationale trombonewereld kijkt altijd reikhalzend uit naar een nieuwe editie van Slide Factory, blijkend uit de vele vragen die we in de afgelopen jaren kregen wanneer de volgende editie weer zal plaatsvinden. Het besef wat een unieke aangelegenheid Slide Factory eigenlijk is, zowel voor het publiek als voor de leden van het NTC en andere trombonisten, blijft sterk aanwezig. Dit besef grijpen we daarom aan om nu in 2024 weer uit te pakken met een schitterend driedaags festival in De Doelen in Rotterdam. De negende editie staat weer als een huis!

Organisatie

Remko de Jager – Projectleider
Jörgen van Rijen – Programmering
Brandt Attema – Programmering
Sebastiaan Kemner – Programmering
B&D Funding – Fondsenwerving
Norman van Dartel – Productie
Jurgen van Oostenbrugge – Coördinator vrijwilligers
Tanja de Jager – Marketing
Eveline Prins – Pers en social campagne
Diana Beekvelt – Vormgeving
SowiesoDigital – Website