Vooraankondiging! 

Vooraankondiging! 

Trombone Festival ‘Slide Factory’ is terug! De 9e editie is op 14, 15 en 16 juni in De Doelen in Rotterdam.

Alle facetten van de trombone in de spotlghts! Solisten, orkesten, ensembles en grote namen als Joseph Alessi (US), Jörgen van Rijen (NL) en Dennis Rollins (UK) schitteren in Rotterdam. Zij bieden ons zowel de intimiteit als het spektakel van de trombone tijdens een breed scala aan concerten en optredens.

Highlights
Van 14 t/m 16 juni vindt de negende editie plaats van ‘Slide Factory’, het Internationale Trombone Festival in De Doelen in Rotterdam. Meer dan 145 trombonisten brengen een mix van klassieke muziek, jazz, nieuw gecomponeerde werken, oude muziek en pop tijdens 17 concerten. Naast het concert in samenwerking met Rotterdams Philharmonisch Orkest en Jörgen van Rijen (NL) op vrijdagavond belooft ook het Galaconcert op 15 juni veel trombonespektakel met onder andere het New Trombone Collective (NL), Sasha Romero (USA) en Eijiro Nagakawa (JP). Later op de zaterdagavond speelt jazz gigant Dennis Rollins (UK) met zijn Velocity trio en zondag staan de Slide Monsters garant voor een virtuoos programma waar klassiek, jazz en pop elkaar ontmoeten. 

Initiatiefnemer van dit festival is het New Trombone Collective (NTC). Deze groep gerenommeerde Nederlandse trombonisten doet er alles aan om de trombone en haar muziek bij een zo breed mogelijk publiek bekend te maken. Met succes. Naast de organisatie van het Trombone Festival Slide Factory, runnen zij een muziekuitgeverij en coachen zij aanstormend talent in het Jong Trombone Collectief. 

Van jong talent naar wereldtop
Slide Factory is voor jong en oud, liefhebbers van alle muziekstromingen en musici van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde trombonist bent, een fanatieke amateurspeler, een nieuwkomer of bewonderaar, bij Slide Factory is er ruimte voor iedereen om deel te nemen, te luisteren en te verwonderen. De focus van Slide Factory 2024 ligt op de verschillende stadia van talent. Leer zelf trombone spelen tijdens een workshop, beluister het Jong Trombone Collectief of kijk mee tijdens een masterclass voor trombonestudenten van conservatoria. Jonge talenten die tijdens eerdere Slide Factory edities optraden, zoals Peter Moore (UK) en leden van het Jong Trombone Collectief, zijn inmiddels graag geziene solisten over de hele wereld en komen in juni terug in de Slide Factory spotlights. 

Let op; dit is maar een greep uit het programma!

Zeker weten dat je er bij bent? Koop dan nu alvast een festival pass in de webshop van het NTC via deze link en mis niets.

Adres: De Doelen Rotterdam, Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam.
14, 15 en 16 juni 2024.