Alexander Verbeek

Naast zijn positie als solo-trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest is hij één van de oprichters en vaste kracht van het ‘New Trombone Collective’, lid van het ‘Nederlands Blazers Ensemble’ en per september 2011 hoofdvakdocent ‘Trombone’ aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts University of the Arts).

Sinds 2010 speelt hij ieder jaar bij het ‘Lucerne Festival Orchestra’ en het ‘Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble’.

Andere gerenommeerde orkesten en ensembles waar Alexander meegespeeld heeft zijn: Mahler Chamber Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, Chamber Orchestra of Europe en Orchestra Mozart.

In 1998 heeft Alexander zijn diploma ‘Docerend Musicus’ behaald aan het Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel en in 2000 sloot hij aan ditzelfde conservatorium zijn opleiding ‘Uitvoerend Musicus’ af. Verder heeft hij lessen gevolgd bij fantastische trombonisten/docenten als Michel Becquet, Bart van Lier, Christian Lindberg en Victor Sumerkin. In dezelfde periode (1998) kreeg hij een aanstelling als eerste trombonist bij het Nederlands Ballet Orkest en in augustus 2000 verliet hij dit orkest om als solo-trombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest te beginnen.

Te zien bij​

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi