Andrew McLeod

Andrew Macleod is een Schotse trombonist en performer, leeft en werkt tussen Glasgow en Den Haag. Na het afstuderen van het Koninklijk Conservatorium heeft hij zes jaar internationaal als freelance muzikant gewerkt. Buiten het podium is Andrew een toegewijd pleitbezorger voor sociale actie door middel van muziek. Zijn werk met Sistema, Nevis Ensemble en The Mystifiers heeft een passie voor outreach aangewakkerd die zijn werk vandaag de dag motiveert. Andrew gebruikt muziek om dialoog en politieke betrokkenheid te inspireren die positieve veranderingen in onze gemeenschap teweeg moeten brengen.

Andrews interesse in yoga bracht hem ertoe het therapeutische potentieel ervan voor koperblazers te onderzoeken. Zijn onderzoek naar blessurepreventie leidde tot de creatie van een yogagids, afgestemd op de behoeften van koperblazers. Dit werd later gepubliceerd en geprezen vanwege de inclusieve verkenning en holistische voordelen ervan.

Tijdens zijn masterstudie in Nederland vond Andrew acceptatie van zijn queer-identiteit via de diverse Haagse performancescene. Door samen te werken met queer-componisten en nieuwe werken te creëren, verkende hij zijn stem als queer-artiest. Het versterken van de stemmen van queer muzikanten en het inspireren van een meer inclusieve en geïnformeerde kopergemeenschap werd al snel de focus van zijn werk.

Te zien bij​

16

Jun

2024

Club Church

Trombonisten Sebastiaan Kemner en Andrew Macleod verkennen samen de complexe relatie tussen religie en queerness. In de setting van een nachtclub en met muziek van duizend jaar geleden, worden alle grenzen van genre en stijl genegeerd.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi