Brandt Attema

Bastrombonist Brandt Attema speelt als solist, in kamermuziekensembles en in orkesten over de hele wereld. Hij is vast lid van het Nederlands Blazers Ensemble Slide Monsters – een trombonekwartet dat jazz en klassiek verbindt, het New Trombone Collective en richtte met harpiste Astrid Haring het eerste bastrombone-harpduo ter wereld op. Tot 2019 was hij bastrombonist van het Radio Filharmonisch Orkest en sinds 2019 is Brandt professor voor Posaune aan de Hochschule für Musik in Karlsruhe.

Brandt heeft een grote interesse in het uitbreiden van het repertoire voor de bastrombone en zijn grotere broer de contrabastrombone. Hij vraagt componisten nieuw repertoire te schrijven, leent repertoire van andere instrumenten om op zijn trombones uit te voeren, voegt zijn trombones toe aan onverwachte bezettingen en begeleidt zijn eigen studenten bij het ontdekken van hun mogelijkheden op de trombone.

Te zien bij​

16

Jun

2024

Slotconcert Slide Monsters

De Slide Monsters komen voor het eerst naar de Benelux tijdens Slide Factory! De beroemde klassieke trombonisten Joseph Alessi en onze eigen Brandt Attema brengen samen jazz giganten Marshall Gilkes en Eijiro Nakagawa een spetterend programma.

14

Jun

2024

Openbare masterclass

14

Jun

2024

Zelf spelen / warming-up

15

Jun

2024

Marinierskapel der Koninklijke Marine en diverse trombonesolisten

Klassiek, pop en jazz met trombonesolisten en marinierskapel.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi