Bruckner Quartet

De vier jonge leden van het Bruckner Quartet kennen elkaar van hun studie in Nederland, waar ze deel uitmaakten van de beroemde tromboneklas van Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Remko de Jager en Ben van Dijk. Zij groeiden samen op en zagen elkaar dagelijks tot zij door hun individuele carrière elkaar minder zagen. In het Bruckner Quartet hebben ze elkaar weer gevonden om te doen wat ze het liefste doen: samen muziek maken.

De leden hebben met bijna alle toonaangevende ensembles en orkesten in Europa gespeeld, zoals de Berlin Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Lucerne Festival Orchestra, het New Trombone Collective, het Ensemble Intercontemporain en het Beierse Radio Orkest. Ze wonnen vele individuele prijzen en onderscheidingen, en in verschillende formaties wonnen zij de kwartetcompetitie van de International Trombone Association.

Hun passie voor muziek en trombonespel is een missie geworden: de wereld blootstellen aan de prachtige klanken van de trombone en hun publiek verrassen met de veelzijdigheid van hun, relatief onbekende, instrument. De pracht van het geluid van samenspelende trombones werd al heel vroeg door componisten erkend, en het is nog steeds een geweldige sound. Het repertoire van het Bruckner Quartet reikt van de renaissance tot nu, en met hun innovatieve programma’s verbinden zij de verschillende composities moeiteloos met elkaar. Het ensemble is vernoemd naar de componist die aantoonbaar het beste wist hoe hij voor trombones moest schrijven op een manier die ze doet samenvloeien en brullen: Anton Bruckner. Het zangvermogen van het kwartet, samen met hun creativiteit en individuele virtuositeit, zorgt voor een opmerkelijk ensemble dat bij elk optreden het publiek verbluft.

Te zien bij​

15

Jun

2024

Bruckner Quartet met Sasha Romero

De Marinierskapel der Koninklijke Marine

Young Trombone Collective

Rotterdams Philharmonisch Orkest