TINASE

TINASE, This Is Not A Saxophone Ensemble, breekt met de traditionele verwachtingen van het ensemble. Met hun rijke klank en innovatieve arrangementen presenteren ze de trombone op unieke wijze aan een nieuwe generatie luisteraars. TINASE is een jazztrombonegroep mét ritmesectie bestaande uit trombonisten Alvaro Zarzuela, Bart Bergmans, Maarten Combrink en Jeroen Vermazeren, plus Auke de Vries, drums; Chris Muller, piano; Julian Wittich, contrabas. 

TINASE werd in 2022 geboren vanuit een gedeelde passie voor muziek en een verlangen om de expressieve mogelijkheden van de trombone te verkennen. De oprichters, drie afgestudeerden van het Conservatoriumvan Amsterdam, zagen een unieke kans om de grenzen van hun instrument te verleggen. Hun doel? Een nieuwe samenstelling waarbij de trombone centraal staat. 

Sinds hun oprichting heeft TINASE opgetreden op verschillende locaties in Nederland en hebben ze masterclasses ontvangen van Randy Brecker en Dave Taylor. Momenteel werken ze aan een debuutalbum met Marshall Gilkes als featured artist. De muziek is geschreven door een mix van componisten, waarbij elk stuk zorgvuldig is gekozen om de klankwereld van TINASE te belichten. De composities variëren van melodische exploraties tot energieke grooves. Het album komt uit in het najaar van 2024.

Te zien bij​

14

Jun

2024

TINASE en Marshall Gilkes

Kracht, passie en energie spat van het podium.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine

Young Trombone Collective

Rotterdams Philharmonisch Orkest