Nymphéas Trombone Quartet

Aan het einde van zijn leven schilderde de Franse impressionist Claude Monet een aantal werken die gezamenlijk de serie Nymphéas (waterlelies) worden genoemd. De gedeelde liefde voor het Franse impressionisme zorgt ervoor dat de trombonisten van het Nymphéas Trombone Quartet deze naam met trots dragen.

Het kwartet bestaat uit Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan, die elkaar in 2015 ontmoetten. Vanaf 2018 studeerden de vier gelijktijdig aan het Conservatorium van Amsterdam in de gerenommeerde tromboneklas van Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Remko de Jager en Bart van Lier. Vanwege een sterke muzikale en vriendschappelijke band besloten ze kort daarna samen het Nymphéas Trombone Quartet te vormen.

Het kwartet trad op tijdens het Prinsengrachtconcert, in het Concertgebouw, op het Grachtenfestival en op de nationale televisie bij Podium Witteman en het AVROTROS Lenteconcert. Naast de vele optredens heeft het kwartet ook een cd opgenomen met Frans impressionistisch werk en Nederlandse nieuwe muziek met elektronica: Orange, Blue en Pink. De leden van het trombonekwartet hebben vaste functies bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Balletorkest. Daarnaast zijn zij regelmatig actief bij onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble, en ondernemen zij zelfstandig projecten met eigen ensembles en initiatieven als het Nachtlicht Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble. Sweelinck Koperkwintet.

Te zien bij​

14

Jun

2024

Nympheas Quartet, Pelle van Esch en Peter Moore

De Marinierskapel der Koninklijke Marine

Young Trombone Collective

Rotterdams Philharmonisch Orkest