Eijiro Nakagawa

Eijiro Nakagawa werd geboren in Tokio (1975), Eijiro groeide op in een zeer muzikaal gezin en begon op 5-jarige leeftijd trombone te spelen. Tegen de tijd dat hij 6 was, speelde hij al “I’m Getting Sentimental Over You” in de band van zijn vader. Onder invloed van JJ Johnson, Carl Fontana en Urbie Green ging Eijiro naar de Tokyo National University of Fine Arts and Music, waar hij studeerde bij Kiyoshi Itoh van het NHK Symphony Orchestra. Kort daarna werd hij naar het buitenland gestuurd om seminars te volgen aan de Berklee School of Music – dit alles tegen de tijd dat hij 16 was.

In 1991 nam hij zijn eerste cd op, “The Down Unders” met Rikiya Masuda. Kort daarna produceerde hij zijn eerste solo-cd in New York, getiteld “Eijiro Nakagawa & Funk ’55”. Andere cd’s zijn onder meer “Babe”, “Peace”, “From the Cradle to the Grave”, “For Musician’s Only”, “ASAP”, “E” en “Trisense”. Op deze cd’s staan de talenten van Nicholas Payton, Abraham Burton, Daniel Faulk, Makoto Ozone en de Brecker Brothers.
Eijiro is ook een zeer goede klassieke trombonist. Sinds zijn solodebuut in 1996, toen hij het David “Concertino” uitvoerde met de Yomiuri Nippon Symphony, heeft Eijiro opgetreden met verschillende orkesten, waaronder het Kosei Wind Orchestra. Hij was een groot succes toen hij samen met collega-Yamaha-trombonist Alain Trudel optrad. Eijiro heeft ook het voorrecht gehad om te spelen en op te nemen met elite-trombonisten als Joe Alessi, David Taylor, Jim Pugh, Mark Nightingale en James Morrison.

Door vloeiend te zijn in zowel jazz als klassieke idiomen, wordt Eijiro veel gevraagd voor opnamestudio’s. Hij is te horen op talloze platen als back-up van enkele van de populairste artiesten in Japan, maar ook op vele jingles, soundtracks en televisieshows.

Met de steun van Yamaha-Japan heeft Eijiro zijn eigen modellen van zowel tenor- als bastrombones ontworpen. Yamaha heeft Eijiro ook geholpen bekend te worden in heel Japan en de Verenigde Staten.
Eijiro heeft momenteel verschillende projecten in de maak. Zijn nieuwe Japanse jazzgroep, de “Beat Detectives”, had hun eerste liveoptreden in Blues Alley Japan. In New York heeft hij samen met Jim Pugh de groep “E’nJ” gevormd, die zijn eerste cd heeft voltooid na een hit op de Blue Note.
In 2018, met de fantastische groep “Slide Monsters” met Joseph Alessi, Marshall Gilkes en Brandt Attema. Monsters-cd’s en tournees door Japan werden snel populair, en het optreden bracht de wereld in vervoering.

Te zien bij​

15

Jun

2024

Zelf spelen / Workshop improviseren voor beginners

Neem je trombone mee naar Slide Factory. De Japanse stertrombonist Eijiro Nakagawa leert je de basis van improviseren!

15

Jun

2024

Galaconcert New Trombone Collective & friends

De mannen van het New Trombone Collective zorgen samen met internationale festival artiesten voor een feestelijke avond vol virtuositeit, humor en spektakel.

16

Jun

2024

Slotconcert Slide Monsters

De Slide Monsters komen voor het eerst naar de Benelux tijdens Slide Factory! De beroemde klassieke trombonisten Joseph Alessi en onze eigen Brandt Attema brengen samen jazz giganten Marshall Gilkes en Eijiro Nakagawa een spetterend programma.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi