Emily White

Emily bespeelt zowel de moderne als de historische trombonie en is lid van The English Cornett and Sackbut Ensemble, dit ensemble bracht zestien albums uit waarvan er twee een Gramophone Award wonnen, een Diapason D’Or en Classic FM-schijf van de maand en die regelmatig worden uitgezonden op BBC Radio 3. Ze werkt met orkesten als Royal Northern Sinfonia, Il Giardino Armonico, Les Talens Lyriques en Amsterdam Barock Orchestra.

Naast oude muziek heeft Emily grote interesse in nieuwe muziek en zijn er verschillende werken voor haar geschreven: O’r Galons van Peter McCarthy, Secret House Sonata voor vrouwelijke trombonist van John Kenny, Apocalypse Flower, een onbegeleide sackbut-solo van Alex Paxton (première op het British Trombone Festival 2024) en een sackbutconcert van Simon Proctor dat in 2025 in première gaat met het Orchestra of St John’s Smith Square. Haar eerste solo CD, A Cry Was Heard, (‘kunst van de hoogste orde’ , The Trombonist) werd in 2022 uitgebracht bij het platenlabel Deux-Elles, en haar tweede, Made Human, verschijnt in juli 2024.

Emily was gastartiest op het International Trombone Festival in Californië 2017 en werd bekroond met de Sheila Tracy award: Speler van het Jaar, door de British Trombone Society in 2022. Ze is een Conn Selmer Artist en heeft een ARAM van The Royal Academy of Music voor diensten op het gebied van Oude Muziek.

Emily geeft les in trombone en sackbut aan de Guildhall
School voor Muziek en Drama, het Royal Welsh College of Music en
Drama en Wells Cathedral School. Ze was gastdocent aan verschillende instituten, waaronder Trossingen University of Music, Schola Cantorum in Basel en Royal Birmingham Conservatoire UK. Haar fantastische leraren waren Alan Hutt, Ian Bousfield en Sue Addison en ze is dankbaar voor de levenslange inspiratie van haar collega’s.

Te zien bij​

16

Jun

2024

Zondagochtend concert met Emily White

Begin de zondagochtend op een relaxte manier met sfeervolle klanken. De Engelse oude- en nieuwe muziekspecialist Emily White speelt op de sackbut samen met organist Kathryn Cok.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi