György Gyivicsan

György Gyivicsan studeerde in 2001 af aan de Universiteit van Szeged – Faculteit Muziek en behaalde een universitair diploma. Later werd hij toegelaten tot de universiteit van Freiburg als een van de leerlingen van de wereldberoemde trombonist, Branimir Slokar.

Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Freiburg heeft hij een studiebeurs gewonnen van het Berlin Radio Symphonic Orchestra en speelde hij twee jaar lang bij dat orkest. Hij was een van de oprichters van Genesis Brass, samen met collega’s van de vooraanstaande Berlijnse orkesten. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Freiburg verhuisde hij naar Zwitserland om zijn studie voort te zetten aan de Bern University of the Arts – Music

Een van de hoogtepunten uit de carrière van Gyivicsan was het winnen van de internationale wedstrijd in Porcia (Italië) in 2003.

In 2004 vroeg Branimir Slokar hem om lid te worden van het Slokar Kwartet. Ruim 15 jaar maakte hij deel uit van dit wereldberoemde ensemble.

In 2005 kreeg hij de vraag om de trombonefaculteit van de Universiteit van Szeged over te nemen, waar hij vanaf 2005 veertien jaar lang leiding gaf aan de faculteit.

Tussen 2013 en 2016 werkte hij als leadtrombonist bij het Qatar Philharmonic Orchestra. Ondertussen behaalde hij in 2013 een DLA aan de Liszt Ferenc Academy of Music Doctoral School.

Sinds 2019 is hij universitair hoofddocent aan de Liszt Academie.

Tijdens zijn jaren in Szeged richtte hij samen met zijn beste studenten het Szeged Trombone Ensemble op. Ze hebben 7 cd’s uitgebracht en hun ensemble is over de hele wereld bekend geworden.

György Gyivicsán heeft zijn solocarrière echter nooit opgegeven en geeft nog steeds concerten over de hele wereld.

Te zien bij​

15

Jun

2024

Galaconcert New Trombone Collective & friends

De mannen van het New Trombone Collective zorgen samen met internationale festival artiesten voor een feestelijke avond vol virtuositeit, humor en spektakel.

16

Jun

2024

Recital Polina, György en Joe

14

Jun

2024

Openbare masterclass

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi