Jeffrey Kant

Jeffrey Kant (1992) werd in 2010 toegelaten tot de befaamde tromboneklas van het Rotterdams Conservatorium. Hier kreeg hij les van toptrombonisten Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager. Na één jaar verhuisde de gehele tromboneklas naar Amsterdam, waar Jeffrey in 2014 zijn Bachelor of Music behaalde én werd toegelaten tot de masterstudie. Tijdens zijn bachelor studie heeft Jeffrey in 2013 een half jaar als Erasmusstudent in Lyon gestudeerd, waar hij les kreeg van de beroemde Franse trombonist Michel Becquet en zich tegelijk specialiseerde in Baroktrombone bij Daniel Lassalle.

Het seizoen 2015/2016 werd voor Jeffrey een groot succes. Op 22-jarige leeftijd won hij de auditie voor de baan als solo-trombonist bij het WDR Sinfonieorchester in Keulen. Vlak na het behalen van zijn proeftijd, sloot Jeffrey in juni 2016 zijn Master of Music af met een 10 cum laude. Ook is hij sinds dat seizoen lid van het Nieuw Trombone Collectief, een ensemble van 9 trombonisten die behoren tot de absolute top van Nederland. 

Als orkestmusicus is Jeffrey naast zijn vaste baan bij de WDR regelmatig te gast bij andere orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Gürzenich-Orchester Köln en het Antwerp Symphony Orchestra. Ook is Jeffrey regelmatig als solist te horen. Zo speelde hij in 2019 de Duitse première van een nieuw werk voor trombone en orkest, “Tombeau de Napoléon” van Richard Dubugnon, met “zijn” WDR Sinfonieorchester in de Kölner Philharmonie. In de zomer van 2022 won Jeffrey een grote solistencompetitie in het Duitse Stuttgart, de International City Brass Competition.

Ook in de kamermuziek is Jeffrey zeer actief. Zoals eerder genoemd als lid van het Nieuw Trombone Collectief, maar ook als lid van het in 2020 gevormde Bruckner Quartet. Het Bruckner Quartet is een trombonekwartet bestaande uit 4 vrienden en voormalig studiegenoten, die elkaar jaren na hun studie weer hebben gevonden om samen muziek te maken. Uiteraard speelt Jeffrey niet alleen maar met andere trombonisten. Zo geeft hij regelmatig concerten samen met zijn vrouw Anneleen Schuitemaker, harpiste van het Koninklijk Concertgebouworkest. De combinatie van trombone en harp lijkt op het eerste gezicht vreemd, maar het publiek is telkens zeer blij verrast door de diversiteit van hun programma’s en de manier waarop zij de klank van hun instrumenten samen laten smelten.

Te zien bij​

15

Jun

2024

Marinierskapel der Koninklijke Marine en diverse trombonesolisten

Klassiek, pop en jazz met trombonesolisten en marinierskapel.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi