Mark Boonstra

Mark Boonstra groeide op in het cultureel veelzijdige Sneek, en verhuisde op 18-jarige leeftijd naar de Rotterdamse tromboneklas van George Wiegel. Temidden van het Nederlandse trombone-toptalent ontplooide hij zich tot allround bastrombonist.

Inzetbaar van musical en bigband tot symfonieorkest en kamermuziek.  Sinds 2003 een vaste aanstelling bij het Brabants Orkest, inmiddels genaamd Phil Zuid en vanaf 1 aug 2024 begint hij aan een nieuw muzikaal avontuur bij het Noord Nederlands Orkest.

Een muzikant met altijd veel energie en volle overtuiging, met oog voor samenwerking tussen collega’s, publiek en omgeving.

Mr pBone 

Sinds het eerste scholenproject op  SF 2013 reist hij het land door met een bus vol met trombones. Hij leert duizenden kinderen per jaar trombone spelen en geeft workshops op scholen, muziekfestivals en sportevenemeten. Ook volwassenen spelen het dak eraf, zodra ze in aanraking komen met ons verwonderlijke en magisch instrument “de trombone”, formaly known as “schuiftrompet”. Op youtube beantwoordt hij vragen van jonge trombonisten en gaat hij op onderzoek uit als dr pBone. 

Te zien bij​

15

Jun

2024

Jörgen van Rijen: ‘Only dead fish drift with the stream’

Gloednieuw programma van stertrombonist Jorgen van Rijen

Peter Moore

Joseph Alessi

Polina Tarasenko