Marshall Gilkes

In de afgelopen twintig jaar heeft Marshall Gilkes zijn naam gevestigd als een van de
vooraanstaande trombonisten ter wereld. Een ongeëvenaarde artiest, zijn virtuoze beheersing van het instrument, gekenmerkt door een warme toon, verbazingwekkende flexibiliteit en
ontzagwekkend bereik zijn een klasse apart.


Gilkes heeft sinds 2004 zeven albums gemaakt waaronder de trio’s-, kwartet- en kwintet, een van koperoctet en jazzcombo, en bigband. Hij kreeg een aantal Grammy-nominaties, voor zijn werk als componist en bandleider.

Zijn lange CV omvat werk met optreden en/of opnames met bassist Carlos Henriquez en harpist Edmar Castañeda, het New York Philharmonic, de Brass Band van Battle Creek, Slide Monsters, bassist Richard Bona, pianist Makoto Ozone en tal van andere topmuzikanten, zo speelde hij ook bij de WDR Big Band en het Maria Schneider Orkest

Gilkes is ook een veelgevraagd docent, wat tot uiting komt in zijn huidige positie aan het New England Conservatory of Music. Daarnaast deelt hij zijn kennis en vaardigheden via masterclasses, clinics, gastoptredens en lessen, waaronder het Banff Center, Berklee College of Music, Universiteit van Noord Texas, Manhattan School of Music, de Brubeck Institute, Manchester’s Royal Northern College of Music, en de New School for Jazz en Hedendaagse muziek.

Gilkes, een S.E. Shires-artiest, speelt op zijn eigen trombone-model instrument dat net zo veelzijdig is als zijn inspiratiebron.

Te zien bij​

14

Jun

2024

TINASE en Marshall Gilkes

Kracht, passie en energie spat van het podium.

16

Jun

2024

Slotconcert Slide Monsters

De Slide Monsters komen voor het eerst naar de Benelux tijdens Slide Factory! De beroemde klassieke trombonisten Joseph Alessi en onze eigen Brandt Attema brengen samen jazz giganten Marshall Gilkes en Eijiro Nakagawa een spetterend programma.

15

Jun

2024

Marinierskapel der Koninklijke Marine en diverse trombonesolisten

Klassiek, pop en jazz met trombonesolisten en marinierskapel.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi