Pelle van Esch

Als tienjarige liet Pelle het Amsterdamse Concertgebouw schitteren met zijn eigen compositie ‘Strange Birds’, tijdens het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij schreef onder meer composities voor Joseph Alessi en het New European Ensemble. Ook componeerde hij een Concertino voor bastrombone, ‘Homage to Gershwin’, dat hij uitvoerde met het Residentie Orkest.

Ook als uitvoerend artiest op bastrombone is Pelle behoorlijk succesvol. In 2017 won hij het Prinses Christina Concours voor jonge podiumkunstenaars. In hetzelfde jaar ontving hij ook de titel ‘Classic Young Master’. In 2020 was hij medewinnaar van de George Roberts Bass Trombone Competition en in 2021 was hij finalist in de Donald Yaxley Bass Trombone Competition.

Naast bastrombone speelt hij ook tuba, tenortrombone en euphonium. Pelle leerde spelen van zijn moeder Ingrid, Pete Saunders, Brandt Attema, Ben van Dijk en Dick Bolt. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij compositie bij Reza Namavar en Peter Adriaanz.

Hij verwierf zijn eerste functie bij het Noord Nederlands Orkest op 19-jarige leeftijd en bekleedt momenteel de functie van bastrombonist bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Te zien bij​

14

Jun

2024

Nympheas Quartet, Pelle van Esch en Peter Moore

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi