Pierre Volders

Pierre Volders studeerde trombone bij George Wiegel aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1988 cum laude afstudeerde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Michel Becquet, Victor Sumerkin, Bart van Lier en Philip Jones.

Sinds 1997 bekleedt Pierre de functie van solotrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest – na een succesvolle periode bij het Nederlands Balletorkest. Daarnaast speelt hij bij het Nieuw Trombone Collectief, waarvan hij tevens een van de oprichters is. Ook speelt hij op projectbasis met het World Orchestra for Peace.

Pierre is ook actief als dirigent. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij orkestdirectie bij Arie van Beek, Jaap Koops en Jos van de Sijde. Hij is dirigent van harmonieorkest Amicitia Landsmeer en was tussen 2009 en 2018 dirigent van Amsterdam Brass.

In 1998 werd Pierre benoemd tot hoofdvakdocent trombone aan het Rotterdams Conservatorium. In het najaar van 2011 stapte hij over naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij de functie bekleedt van studieleider van de afdeling klassiek koperblazers.

Te zien bij​

15

Jun

2024

Marinierskapel der Koninklijke Marine en diverse trombonesolisten

Klassiek, pop en jazz met trombonesolisten en marinierskapel.

Sasha Romero

Peter Moore

Joseph Alessi