Kathryn Cok

Kathryn Cok heeft een gevarieerde carrière als zowel klavecinist, fortepianist en academicus, aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

Ze is geboren in New York en woont nu in Nederland waar ze een masterdiploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium. Ze promoveerde aan de Universiteit Leiden op het onderwerp Basso Continuo, met bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790.

Kathryn is sinds 2001 lid van het Amsterdam Barok Orkest en werkt ook met top symfonie orkesten als Het Concertgebouw Orkest en The Berliner Philharmoniker.

Kathryn treedt regelmatig op als solist in gerenommeerde concertseries en Oude Muziek Festivals zoals Oude Muziek Utrecht, Amherst Festival voor Oude Muziek en het Bodensee Festival.

Ze geeft les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij tevens hoofd Master Research is. Verder geeft ze regelmatig lezingen over haar onderzoek en draagt ze ​​bij aan muziekgerelateerde tijdschriften en tijdschriften.

Kathryn is bestuurslid van de Dutch Harpsichord Society en vice-Voorzitter van de Historical Keyboard Society of North America.

Te zien bij​

16

Jun

2024

Zondagochtend concert met Emily White

Begin de zondagochtend op een relaxte manier met sfeervolle klanken. De Engelse oude- en nieuwe muziekspecialist Emily White speelt op de sackbut samen met organist Kathryn Cok.

Elisabeth Hetherington

Andrea Vasi

Daniël van der Hoeven