Sasha Romero

Sasha Romero werd in 2018 benoemd tot eerste trombonist van het Metropolitan Opera Orkest. Voordat ze bij het MET kwam, was ze van 2016 tot 2018 eerste trombonist bij het Fort Worth Symphony Orchestra.

Peter Moore

Peter Moore brak internationaal door op twaalfjarige leeftijd als jongste winnaar ooit van BBC Young Musician. Zijn solocarrière floreert met optredens met toonaangevende orkesten en recitals op festivals overal ter wereld. Peter is Principal Trombonist bij het LSO en hoogleraar aan de Royal Academy of Music.

Joseph Alessi

Joseph Alessi werd geboren in Detroit, Michigan, hij studeerde aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia, waar hij tot 1980 studeerde. Tijdens zijn derde jaar bij Curtis trad Alessi toe tot het Philadelphia Orchestra als interim tweede trombone; later kreeg hij de baan definitief en trad hij vier seizoenen op met het orkest. Na […]

Polina Tarasenko

De jonge Oekraïense tromboniste Polina Tarasenko studeert in Zwitserland en behaalde al vele prijzen op internationale concoursen.

Emily White

Emily bespeelt zowel de moderne als de historische trombonie en is lid van The English Cornett and Sackbut Ensemble, dit ensemble bracht zestien albums uit waarvan er twee een Gramophone Award wonnen, een Diapason D’Or en Classic FM-schijf van de maand en die regelmatig worden uitgezonden op BBC Radio 3. Ze werkt met orkesten als […]

Jeffrey Kant

Jeffrey Kant (1992) werd in 2010 toegelaten tot de befaamde tromboneklas van het Rotterdams Conservatorium. Hier kreeg hij les van toptrombonisten Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager. Na één jaar verhuisde de gehele tromboneklas naar Amsterdam, waar Jeffrey in 2014 zijn Bachelor of Music behaalde én werd toegelaten tot de masterstudie. Tijdens […]

Sebastiaan Kemner

Sebastiaan Kemner (1990) gebruikt de trombone om zijn muzikale verhaal te vertellen en daarmee wil hij ook graag laten horen hoe mooi en veelzijdig zijn instrument kan zijn. Als solist en in verschillende kamermuziekformaties speelt Sebastiaan regelmatig op alle grote podia in Nederland en tijdens concertreizen door Europa, Azië en de VS. Hij is altijd op zoek naar uitbreiding van het repertoire en het samenstellen van spannende, stijloverschrijdende programma’s.

Rommert Groenhof

Sinds 1 september 2022 vervult Rommert de functie van bastrombonist/contrabastrombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een positie die zijn reputatie als toonaangevende muzikant in de wereld van de klassieke muziek verder versterkt. Naast zijn werk in orkestverband laat Rommert Groenhof zich ook gelden als een begaafd solist, die regelmatig schittert op internationale podia.

Pelle van Esch

Als tienjarige liet Pelle het Amsterdamse Concertgebouw schitteren met zijn eigen compositie ‘Strange Birds’, tijdens het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij schreef onder meer composities voor Joseph Alessi en het New European Ensemble. Ook componeerde hij een Concertino voor bastrombone, ‘Homage to Gershwin’, dat hij uitvoerde met het Residentie Orkest. Ook als uitvoerend […]

Marshall Gilkes

Marshall Gilkes is een veelgeprezen trombonist en componist. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke veelzijdigheid en artistieke finesse. Gezien de stijlen die Marshall gedurende zijn carriere heeft gespeeld kan je hem een echte muzikale kameleon noemen. Hij past zijn muziek aan de situatie aan.